اریخچه گیوه و قدمت گیوه بافی به زمانهای بسیار دور برمیگردد. گیوه کردی که در زبان کردی به آن «کلاش» میگویند. نوعی پاپوش است، که از روزگارانی دور تاکنون از آن استفاده میشود.
گیوه کردی از دو قسمت رویه و زیره تشکیل میشود. زیره کلاش را مردان تولید میکنند و رویه آن را هم اغلب زنان میبافند. البته تاریخچه و قدمت گیوه بافی نشان میدهد که در گذشته با توجه به نوع مشغله و کارهای زنان و مردان – که زنان بیشتر در امور دامداری و خانه داری مشغول بودند – رویه گیوه را نیز مردان میبافتند. که این امر اکنون با توجه به ظرافت کار بیشتر -که زنان در این زمینه دست تواناتری دارند – و مشغله کاری کمتر نسبت به گذشته، به سمت زنان این منطقه سوق پیدا کرده است.رنگ رویه گیوه تا چند سال پیش تنها محدود به رنگ سفید بود. اما امروزه در رنگ های دیگری نیز تولید میشود -که به کلاش رنگی شهرت دارد- رنگهایی از جمله مشکی، آبی، سبز و …یکی دیگر از ویژگی های متمایز آن نسبت به سایر کفشها ویژگی لنگه به لنگه است و تاکنون تغییری نکرده و ثابت مانده است. بدین صورت که هر دو لنگه آن دقیقا یکسان هستند و فرقی ندارد که کدام لنگه را در پای چپ و یا پای راست استفاده کرد و پس از مدتی پوشیدن میتوان جای لنگه های پا را عوض کرد.به دلیل وجود منافظ باز زیاد و استفاده از پارچه در کفی و نخ در رویه، پا را خنک نگه میدارد و پا بوی بد نمیگیرد و همچنین به دلیل نداشتن رطوبت پا، رشد قارچ نیز وجود ندارد. که میتوان گفت ضد بو و ضد قارچ است.
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه بوده و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
فروشگاه کافه گلیم عضو رسمی اتحادیه صنایع دستی اصفهان
سوالی برای شما پیش آمده؟ از ما بپرسید!
سلام،به کافه گلیم خوش آمدید
پشتیبانان ما در ایتا با افتخار آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.